top of page
  • Forfatters billedeSlinkert & Aarøe

Drastisk stigning i raterne for containerfragt

 

Shanghai Containerized Freight Index (SCFI)

Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) er en vigtig indikator for containerfragtpriser fra Shanghai til resten af verden. Den seneste udvikling i SCFI viser betydelige udsving, hvilket afspejler de nuværende udfordringer i markedet.

 

Introduktion af Peak Season Surcharge (PSS) fra Maersk og Hvordan det Påvirker Dine Forsendelsesomkostninger

Som den nye mand på kontoret her hos Slinkert & Aarøe Logistics Advice, er det min fornøjelse at introducere mig selv og informere dig om vigtige ændringer i logistikbranchen, der kan påvirke dine forsendelsesomkostninger. Med direkte kontakter til de store rederier og en baggrund i søfragt, er jeg her for at styrke Slinkert’s konsulentydelser inden for international logistik og sikre, at vores kunder altid er et skridt foran.

Maersk, en af de førende aktører på markedet, har for nylig indført en Peak Season Surcharge (PSS) på flere handelsruter, inklusive en afgift på 1500 USD per 40’ container for import fra Kina til Danmark. Læs mere her.

Historisk set har Maersk været blandt de første til at implementere sådanne gebyrer, hvilket ofte fører til, at andre rederier følger efter. Dette kan indikere en trend, vi sandsynligvis vil se fra andre rederier snart.

Vi forstår, at sådanne ændringer kan skabe usikkerhed omkring planlægningen og omkostningerne ved dine forsendelser. Derfor vil vi gerne tilbyde vores ekspertise til at analysere, hvordan denne udvikling specifikt vil påvirke din virksomhed, og diskutere mulige skridt, du kan tage for at minimere eventuelle negative konsekvenser.

Her er nogle punkter, vi kan overveje sammen:

  1. Risikovurdering: Evaluering af hvordan PSS kan påvirke dine nuværende fragtaftaler.

  2. Kontraktstrategi: Muligheden for at indgå korte eller lange kontrakter med andre rederier eller speditører, der endnu ikke har indført PSS.

  3. Forsendelsesplanlægning: Optimering af dine forsendelsestidspunkter for at undgå de højeste PSS-perioder.

Vi har for nylig hjulpet en kunde inden for maskinindustrien med import fra Kina, hvor vi har sikret dem bedst muligt mod de nuværende og kommende stigninger. Dette inkludere FCL & LCL forsendelser.


Hvis du ønsker at drøfte, hvordan disse ændringer kan påvirke din virksomhed, eller har spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

På forhånd tak for din tid, og jeg ser frem til det videre samarbejde.


Nicolaj Aarøe - Co-founder & Konsulent - na@slinkert.dk


40 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page